Istoricul Pahoriei Cearingu Parohia Cearingu cuprinde satele Cearingu,Drincea si satul nou care in prezent nu mai este locuit de nimeni.

Parohia Cearingu face parte din Comuna Punghina alaturi de satele Punghina, Magurele, Recea, Drincea, Cearingu si Satul Nou si este situata in cimpia Blahnitei la o distanta de 60 km de Dr.Tr.Severin si 13 km de Oficiul Postal Cujmir.

Biserica Parohiala cu hramul "Sfintii Voievozi" a fost construita in anul 1882 din caramida arsa de catre familia Stan si Maria Nicolicioiu in timpul P.S.Episcop Iosif al Rimnicului care a si sfintit aceasta biserica.

Biserica este in forma de corabie si este acoperita cu tabla.Pictura Biserici este realizata in tempera, stil realist.

Dupa sfintira acestei biserici locuitorii parohiei au donat vechea biserica construita din lemn locuitorilor din Comuna Vinaatori aceasta fiind mutata pe bile de lemn si trasa de 16 perechi de boi si asezata in cimitirul Parohiei Vinatori unde se afla si astazi.

Biserica filiala din satul Drincea cu hramul "Sfintul Ierarh Nicolaie" a fost ridicata intre anii 1903-1919 cind a fost si sfintita.Biserica este ctitorita de catre Nicolaie Tanasescu,Ion Danalescu,Dumitru Almajeanu, Ghita P.Pirvu,Matei si Marin Abagiu.

Biserica este construita din caramda arsa pe un strat de nisip compactat de 85 de cm fara fundatii si faara centuri . Temelia biserici este acoperita cu rind de piatra de riu slefuita si adusa de la Gura Vaii.

Aceasta biserica a fost ridicata in stil treflat pe teritoriul schimbat in comuna cu mostenitorii Dumitru Predi la care s-a adaugat si donatia facuta de Paun Cazan.

Pictura biserici este realizata de catre pictorul Gr.Mladinescu din Dr.Tr.Severin in tempera,stil realist,fara sa aiba vreo pisanie.

Pina in 1908 locuitori au avut o biserica in cimitirul comunei care ruinandu-se a fost inchisa iar credinciosii mergeau la biserica din satul Cearingu.

Hramul bisericii "Sfintul Ierarh Nicolae" este luat dupa hramul vechii biserici din cimitir care a fost ridicata de grecul Zaman in anul 1800.

Inainte de anul 1900 satul era asezat pe Vechea Saliste ira din cauza holerei locuitori s-au mutat si au infiintat satul actual precum si satele Punghina,Recea si Satul Nou.

Parohia Cearingu a fost deservita de preotii: Buteica,apoi intre anii 1921-1951 de Pr.Besliu Constantin.Intre ani 1951-1956 parohia a avut ca preot paroh pe Deliu Nicolaie.Din 1956 pina in 21 iulie 1965 a fost condusa din nou de Pr.Besliu Constantin care a si murit la aceasta data.

In timpul preotului Besliu Constantin ambele biserici din Parohia Cearingul aveau cor bisericesc format din enoriasii parohiei.Dupa preotul Besliu Constantin parohia a fost deservita pe rind de preotii: Stopnevici Dumitru,Vladulescu Eugen,Simionescu Dan,Gaina Ieliade,Radoi George, Preoteasa Nicolaie,Chipesu Ionel si Balaci George Ilie. In prezent fiind deservita de protul paroh Avram Ionel Alin.